غلامعلی سلیمانی

غلامعلی سلیمانی مالک و رئیس کارخانه کاله متولد ۲۵ خرداد ماه ۱۳۲۵ در شهرستان آمل است. او دوره کودکی و نوجوانی خود را در شهرستان آمل استان مازندران گذرانده است. زندگینامه غلامعلی سلیمانی بنیان‌گذار هلدینگ سولیکو غول صنعت غذایی ایران بسیار پر فراز و نشیب است. در این مطلب سعی می کنیم تا به تمام جنبه های آن بپردازیم. سولیکو دارای بیش از ۲۰ زیر مجموعه می‌باشد که شرکت فراورده‌های لبنی کاله به عنوان بزرگترین و مطرح‌ترین آن ها محسوب می‌شود. غلامعلی سلیمانی به عنوان یکی از موفق ترین کارآفرینان ایرانی شناخته شده است و مالک یکی از بزرگترین شرکت های مازندران است . او کسی بود که توانسته ایده های خلاقانه و فکر خود را با تلاش بی وقفه به ثمر برساند. بعد از اتمام دوره دبیرستان برای قبولی در کنکور و ورود به دانشگاه به تهران آمد. مدت ۲ سال پشت کنکور ماند تا توانست در رشته ریاضی برای دریافت مدرک لیسانس در دانشگاه ملی سابق پذیرفته شود. از همان دوران دانشجویی برای مستقل شدن تلاش می کرد. او باید برای تامین هزینه تحصیل کار می کرد و درآمد کسب می کرد. پدرش با این کار مخالف بود و تا مدتی از او ناراحت بود و دلیل ناراحتی این بود که اصرار داشت که غلامعلی کاملا تمرکز خود را بر روی تحصیل بگذارد اما خود او اصرار می کرد که کار کند. پدر سلیمانی وکیل دادگستری و مادر او خانه‌دار بود.

در سال ۱۳۵۰ از دانشگاه ملی سابق فارغ التحصیل شد و بعد به سربازی رفت. او در دوران سربازی هم کار می‌کرد، یک روز به هنرستان صنعتی می‌رفت و درس می‌داد و بقیه روزها هم تدریس خصوصی می‌کرد. بعد از اتمام خدمت به فکر رفتن به آمریکا برای ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر بود. بعد از مشورت با دایی خود از این کار پشیمان شد و به فکر راه اندازی یک کسب و کار افتاد. تصمیم گرفت تا یک مغازه ساندویچی بزند ، اما به دلایل متعدد در آن زمان موفق نشد. سلیمانی در سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ که به صورت جدی کار را شروع کرد، دو شرکت تاسیس کرد، یک شرکت پارسیو Parsio و شرکت دیگری هم به نام مارکتینگ سرویس اندریسرچ (MSR) که با آقای قبادی مشاور بازرگانی سفارت امریکا و یک هندی تاسیس کرده بود. این شرکت ها سود ده نبود و نتیجه خاصی نداشتند. سلیمانی از سال ۱۳۵۶ ، در مکان فعلی شرکت کاله کار خود را با توزیع سوسیس و کالباس آغاز کرد. صاحب این مکان خواهر بزرگ او بود که می خواست آنجا را ماهانه ۱۷ تومان اجاره دهید. سلیمانی به او گفت که من این مکان را ۲۰ تومان اجاره می کنم. مکان را اجاره کرد و هزینه آن را از تدریس خصوصی که خودش انجام میداد پرداخت کرد. او می خواست کار را از صفر شروع کند اما مشکلی وجود داشت. قضیه از این قرار بود که آن زمان پودر سیر کیلویی ۲۸ تومان بود و او از چین پروفورم گرفته بود کیلویی هفت تومان. حتی هفت هزار تومان هم نداشت که یک تن پودر سیر بیاورد و کار را راه بیندازد . شرکت گیلان قبول کرد پنج تن درخواست بدهد و سلیمانی پنج تن برایش آورد و به آن‌ها تحویل داد. بعد از یک روز مدیر شرکت گیلان به سلیمانی گفت که تو باید برای من کار کنی. علت این درخواست این بود که سلیمانی کاله حدود دو سال و نیم هفته ای دو مرتبه به او زند می زد تا به او پودر سیر بفروشد. اما سلیمانی نپذیرفت و در نهایت با هم شریکی شروع به کار کردند. قرار شد که سلیمانی خرید موادشان را خارج و داخل تامین کند. بعد از دو سه ماه به سلیمانی گفتند که دیگر نمی خواهیم با تو شریک باشیم. تولید کارخانه آنها در این مدت ۳ برابر شده بود. میکائیلیان شریکی داشت که از حضور سلیمانی ناراضی بود و می گفت کسی که به این شکل کار می کند تا چند وقت دیگر صاحب کارخانه می شود. اینجا یا جای من است یا او! در نهایت سلیمانی با آنها تصفیه حساب کرد و جدا شد. بعد از فوت میکائیلیان همسرش به سراغ سلیمانی آمد و خواست که در تولید به آنها کمک کند. سلیمانی بدون اطلاع شریکشان در تولید با آنها شریک شد و کار را شروع کرد. در آن زمان همسر میکائیلیان با شریکش بر سر نصب یک سری از دستگاه ها اختلاف داشت و این موضوع را با سلیمانی مطرح کرد و به دنبال راه حل بود.

 

 

در نهایت سلیمانی رضایت دوست خود را جلب کرد اما همسر او مخالف بود و می گفت: من آمل زندگی نمی کنم و دوست دارم در تهران بمانم. ایشان در وزارت صنایع کار می کردند. سلیمانی گفت شما یک مجوز کالباس سازی در تهران برای ما آماده کن تا ما در تهران فعالیت کنیم. این خانم شیرازی بود و به تازگی صاحب فرزند شده بودند و مادرشان از شیراز برای مراقبت بچه به تهران آمده بود. سلیمانی که این وضعیت را دید به همسر دوستش پیشنهاد داد که به شیراز برگردد. سلیمانی یک نماینده پخش در شیراز داشت، با او تماس گرفت و موضوع را عنوان کرد. آن شخص خودش مکانی را داشت که در اختیار سلیمانی گذاشت. سلیمانی هم به اندازه اجاره قانونی پخش کننده شیرازی به او سهام داد. دوست سلیمانی هم که تجربه کار در دو شرکت بزرگ داشت همراه با همسرش به شیراز آمدند و به عنوان مدیر تولید شروع به کار کرد. دستگاه ها را هم از گیلان به شیراز آوردند و راه اندازی کردند. سلیمانی در محل (خیابان آذربایجان پلاک ۹۹) به همبرگر زنی مشغول شد و بعد شرکتی در شیراز بنام دمس و سپس کارخانه سولیکو (تهران) در تهران و سپس گوشتی کاله آمل ، گوشتی بوشهر ، دریایی بوشهر (آفرید)، گوشتی کرمانشاه (اختران) سپس روده سوسیس و کالباس ، تولید خیارشور جهت صادرات و صادرات روده طبیعی و پوست را بنیان نهاد و پس از مدتی (۱۳۶۹) شرکت لبنی کاله را به عنوان یکی از شرکت‌های گروه سولیکو تاسیس کرد.

 

 

سلیمانی در عید سال ۶۹ برای دیدن یکی از دوستان خود به آمل رفت و بعد از صحبت های زیاد ایشان را متقاعد کرد تا شیر را از خانه های روستائیان جمع آوری کند و از شیر ماست تولید کنند. زمینی خریداری شد و با مشکلات فراوان کارخانه ای در آمل احداث شد. تهیه شیر برای تولید، از حداکثر ۶ تن آغاز شد و امروز ۲۵۰۰ تن شیر از ۱۶ استان جمع آوری می شود. این کار به اندازه ای گسترش پیدا کرد که امروزه به غیر از آمل ، یک واحد در تهران، اصفهان، و یک واحد در کربلا راه اندازی شده است. مرحله بعد، تولید پنیر بود. با وجود تحریم، خریداری ماشین آلات امکان پذیر نبود ولی او موفق شدی مجوز خرید ماشین آلات دست دوم را از آقای مهندس نعمت زاده بگیرد. ماشین آلات را وارد کرد و به کمک یکی از دوستان خود که دکترای لبنیات داشت، دستگاه ها را راه اندازی کرد. از آنجا تولید انواع و اقسام پنیر های مختلف مانند پنیر گودا، پنیر تبریز، پنیر چدار، پنیر پارمزان و … آغاز شد. بعد از افزایش تعداد کارخانه ها و محصولات سلیمانی هلدینگ سولیکو را راه اندازی کرد و تمامی شرکت ها و محصولات خود را زیر مجموعه این گروه قرار داد. گروه سولیکو با داشتن بیش از ۱ میلیارد دلار فروش سالانه انواع محصولات مختلف در سطح بین‌المللی به ‌عنوان یکی از برترین‌های صنعت مواد غذایی و نوشیدنی مطرح است.

 

 

جوایز و افتخارات

در اول مهر ۱۳۹۵ نشان عالی مدیر شایسته ملی توسط رئیس‌جمهور ایران حسن روحانی به غلامعلی سلیمانی اهدا شد و همچنین مدال افتخار ملی صادرات به برند کاله که با مدیریت وی اداره می‌شود به سلیمانی تعلق گرفت. سلیمانی در سال ۲۰۱۵ به عنوان به عنوان نخبه اقتصادی در جهان اسلام و یکی از افراد تأثیرگذار در حوزه اقتصاد از سوی مرکز تجارت بین‌الملل سازمان همکاری‌های اسلامی در مالزی معرفی شد. سلیمانی در سال ۱۳۹۶ تندیس و نشان امین الضرب را از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در تالار وحدت دریافت نمود.

 

  • دریافت تندیس جشنواره رهبران کارآفرین ۱۳۹۶

 

  • دریافت نشان و تندیس امین‌الضرب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ۱۳۹۶

 

  • دریافت تندیس مشتری نمونه بانک کشاورزی ۱۳۹۶

 

  • دریافت تندیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ۱۳۹۶

 

  • دریافت تندیس کارآفرین برتر چهارمین جشنواره رهبران کارآفرین دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران ۱۳۹۵

 

  • دریافت نشان Citizen X تداکس تهران ۲۰۱۵

 

  • دریافت جایزه بین‌المللی MWB نخبه اقتصادی از ششمین دوره نمایشگاه و کنفرانس تجارت و سرمایه‌گذاری جهان اسلام مالزی ۲۰۱۵

 

  • دریافت نشان عالی مدیر شایسته ملی توسط حسن روحانی ۱۳۹۵

 

  • کارفرمای نمونه کشوری استان مازندران ۱۳۹۴

 

  • دریافت نشان عالی مدیر شایسته ملی از اجلاس مدیر شایسته ملی ۱۳۹۳

 

 

تولید آفرینان اولین پلتفرم شبکه سازی صنایع ایران 

حامی استراترژی تولید بدون کارخانه

 

 

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید