امروزه بیشتر کشورهای جهان به منظور حضور فعال و مستمر در بازارهای جهانی و منطقهای و تسریع و تسهیل در برقراری ارتباط تجاری با سایر كشورها و همچنین ایجاد تحرك در اقتصاد منطقهای و تولید و پردازش كالا، صادرات مجدد، انتقال فناوری، جلب و تشویق سرمایهگذاری داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال مولد با آزادسازی و بازگشایی اقتصاد داخلی از طریق تغییر قوانین و مقررات داخلی با اقتصاد جهانی هماهنگ و همسو شده و مناطق محصور شدهای را در درون مرزهای خود به عنوان خاك بینالمللی و محل ارتباطات و تبادالت تجاری بینالمللی در نظر گرفتهاند تا ضمن فراهم نمودن زیرساختهای الزام، بستر مناسبی برای تحقق اهداف جهانی شدن فراهم آورند. این مناطق به دلیل اعمال سیاستهای باز اقتصادی، تجاری و مزیتهای قابل توجهی كه به خود اختصاص دادهاند به عنوان مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی شناخته میشوند. ایران از جمله كشورهایی میباشد كه در چند دهه اخیر و در راستای ایجاد و تشکیل مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی کوشش زیادی نموده است و با تشكیل شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری، سیاستهای كلان اقتصادی مربوط به امور مناطق را برنامهریزی، نظارت و راهبری مینماید. در چنین شرایطی و به منظور حل مسائل و مشكالت موجود در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی، مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون تشكیل و اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی و هیأت وزیران با تصویب آییننامهها و مقررات الزامآور، تعارض ناشی از قوانین ملی و بینالمللی را برطرف ساخته و با در نظر گرفتن ضمانت اجرای قوانین مربوطه، زمینه و بستر مناسبی برای توسعه و رونق سرمایهگذاری در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی را فراهم نموده است. منطقه ویژه اقتصادی ری به عنوان اولین منطقه ویژه اقتصادی پایتخت، طبق قانون ایجاد یک منطقه آزاد تجاری – صنعتی و ۲۳ منطقه ویژه اقتصادی در جلسه علنی مهرماه سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۸۹/۰۷/۱۴ به تأیید شورای نگهبان رسید. با ابلاغ مصوبه شماره ۲۵۰۲۲۶/ت ۴۷۴۶۹/ن نمایندگان ویژه رئیس جمهور در شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی و به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شرکت سرمایهگذاری ری به عنوان متولی منطقه ویژه اقتصادی ری تعیین گردیده است. منطقه ویژه اقتصادی ری، سومین منطقه ویژه اقتصادی خصوصی در ایران میباشد که در فاصله ۳۸ کیلومتری شهر تهران قرار دارد؛ این منطقه با نقش یک مجتمع صنعتی، تأثیر قابل توجهی در جذب سرمایهگذاریهای تجاری و اموال غیرمنقول بومی و بینالمللی خواهد داشت که اساس این پروژه نیاز به ترویج و توسعه تجارت بینالمللی در سطح کشور و ایجاد فرصت، تنوع اقتصادی و ایجاد یک بستر قانونی برای حمایت از سرمایهگذاریها و محركهای اقتصادی میباشد. منطقه ویژه اقتصادی ری در موقعیت قرارگیری مطلوبی در همجواری کاربریهای فعال با بستری قدرتمند به منظور ترویج و ارتقاء ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی، جذب كسب و كارهای جهانی و تشویق و ترغیب سرمایهگذاری داخلی و خارجی جانمایی گردیده است.
منطقه ویژه اقتصادي ري به عنوان سومین منطقه ویژه اقتصادي خصوصی در ایران در فاصله ۳۸ کیلومتری شهر تهران در آبان ماه ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. این منطقه به عنوان یک مجتمع صنعتی نقش قابل توجهی در جذب سرمایهگذاریهای تجاری و اموال غیرمنقول بومی و بینالمللی خواهد داشت. اساس این پروژه نیاز به ترویج و توسعه تجارت در سطح جهانی در ایران و ایجاد تنوع اقتصادي و فرصتزایی و همچنین ایجاد یک بستر قانونی برای حمایت از سرمایهگذاریها و محركهای اقتصادی میباشد. “شرکت سرمایهگذاری ری” در چارچوب “قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادي“ سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی ری میباشد.
چشم انداز
ایجاد بستری برای توسعه فعالیتهای اقتصادی با ارزش افزوده پایدار، جذب بنگاههای اقتصادی مطرح بینالمللی و حمایت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی از مهمترین چشم اندازهای منطقه ویژه اقتصادی ری میباشد. اساس و بنیان این چشم انداز از محورهای زیر تبعیت میکند:
بستری برای توسعه ارزش افزوده پایدار
وجود محیط فیزیکی و سازمانی مناسب جهت سرمایهگذاری امن
جذب بنگاههای اقتصادی مطرح بین المللی
ایجاد پایگاه ثابت در حوزه اقتصاد ایران، به منظور صرفه جویی در منابع ارزی، ایجاد اشتغال و توسعه ارز آوری به داخل کشور
حمایت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی
ایجاد بستر اقتصادی و تاسیساتی مورد نیاز به منظور راه اندازی و بهره برداری از پروژههای تجاری، صنعتی - اقتصادی و خدماتی در چارچوب قوانین بالادستی
موقعیت جغرافیایی
منطقه ویژه اقتصادی ری از شمال محدود به شهرک صنعتی شمس آباد، از شرق محدود به اراضی وثوق آباد، از جنوب محدود به رودخانه شور و از غرب محدود به جاده قدیم تهران – قم و فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) میباشد که بستر مورد نیاز استقرار صنایع، فعالیتهای خدماتی و تجاری را در چارچوب دستورالعملهای دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی احصاء مینماید.
آدرس : کیلومتر ۳۸ اتوبان تهران-قم منطقه ویژه اقتصادی ری
تلفن : 82 - 02156240176
فکس : 021۵۶۲۴۰۱۴۱
سایت : www.reysez.ir
ایمیل : sezsiran@freezones.ir
اینستاگرام : rey_sez@
تولید آفرینان پایگاه اطلاع رسانی واحد های تولید و مشاغل مرتبط با تولید در ایران