استراتژی کسب‌وکار

منظور از استراتژی کسب‌وکار چیست؟

برای دانستن تعریف استراتژی کسب‌وکار، اول باید معنای کلمهٔ «استراتژی» را بدانیم؛ در فرهنگ‌نامه‌های معین و عمید اینطور تعریف شده است:

  • نقشه، ترفند، راهبر؛
  • هر طرح درازمدتی برای رسیدن به هدفی خاص؛
  • استفاده از امکانات برای برنامه‌ریزی جهت رسیدن به هدفی معین (مثلاً برنده‌شدن در بازی فوتبال، قبول‌شدن در دانشگاه یا افزایش فروش محصولات).

 

 

مفهوم استراتژی کسب‌وکار

استراتژی کسب‌وکار برنامه‌ای است که مجموعه‌ای از تصمیم‌ها، اقدامات و راه و روش‌هایی را که یک کسب‌وکار برای رسیدن به هدفش طی می‌کند، در برمی‌گیرد.

به زبان ساده‌تر، استراتژی کسب‌وکار اولویت‌ها، تصمیم‌ها و کارهایی را که باید برای رسیدن به هدف‌تان انجام دهید، به شما نشان می‌دهد.

بنابراین مثل یک نقشهٔ راه، شما را از بیراهه‌رفتن دور می‌کند و کمک‌تان می‌کند بی‌دردسر به قله (هدف) برسید!

این استراتژی باید بر اساس چشم‌اندازهای کلی یک کسب‌وکار تدوین شود؛ چون کسب‌وکارهای مختلف اهداف متفاوتی دارند و راه‌های مختلفی را برای رسیدن به آن‌ها انتخاب می‌کنند. مثلاً برندی که هدفش سرمایه‌گذاری بیشتر روی بازارهای موفق موجود است، با کسی که می‌خواهد بازارش را در سطح جهانی گسترش دهد، نمی‌توانند از یک مسیر به اهداف خود برسند. به‌طور کلی، می‌توان گفت که می‌توان گفت که استراتژی مشخص‌کردن ماموریت، چشم‌انداز، تمام منابع و دارایی سازمان، برنامه‌ها و فعالیت‌ها برای رسیدن به اهداف موردنظر است.

 

مشاورین تولید آفرینان ارائه دهنده راهکارهای نوین مدیریت کسب و کار 

 

 

تفاوت استراتژی کسب‌وکار با مدل کسب‌وکار

مدل کسب‌وکار دربارهٔ این است که چه ارزشی خلق می‌کنید، چگونه آن را ایجاد می‌کنید و انتقال می‌دهید و چطور این ارزش را به پول و درآمد تبدیل می‌کنید. به زبان ساده‌تر، می‌توان به این شکل گفت که:

  • چه محصول یا خدمتی دارید؟
  • چگونه این محصول را عرضه می‌کنید؟
  • تولید این محصول چقدر برای شما آب می‌خورد؟ (هزینه)
  • چه برنامه‌ای برای کسب درآمد و سود دارید؟

۲ کسب‌وکار می‌توانند از یک مدل مثل اشتراکی، فریمیوم یا فرانچایز استفاده کنند؛ ولی چه چیزی باعث می‌شود یکی بازار را در دست بگیرد و دیگری از دور خارج شود؟

اینجاست که سروکلهٔ استراتژی پیدا می‌شود؛ مجموعه‌ای از اقدامات، پیش‌بینی‌ها، برنامه‌ها و تکنیک‌ها که به شما کمک می‌کنند از رقبا پیشی بگیرید. ابتدا اهداف خود را مشخص می‌کنید و سپس برای رسیدن به آن‌ها، یک استراتژی و نقشهٔ راه مشخص ارائه می‌کنید. مدل کسب‌وکار در دل استراتژی شرکت تعریف می‌شود؛ همان جایی که تصمیم می‌گیریم پیشنهاد و ارزشی را که خلق می‌کنیم، چگونه ارائه کنیم. حتی ممکن است در میانهٔ راه تصمیم بگیرید مدل کسب‌وکار را تغییر دهید تا زمین نخورید.

 

 

تدوین استراتژی کسب‌وکار چه اهمیتی دارد؟

شما در جادهٔ تاریک، بدون یک چراغ یا فانوس حتی جلوی پایتان را هم به‌سختی می‌بینید، چه برسد به چند متر دورتر؛ اما همین که یک چراغ به دست‌تان بگیرید، همهٔ چاله‌‌چوله‌های مسیر نمایان می‌شود و دیگر خطراتی مثل گم‌شدن و زمین‌خوردن تهدیدتان نمی‌کند!

استراتژی کسب‌وکار، دقیقاً همین فانوس است!

شما با داشتن یک استراتژی دقیق می‌توانید:

  • برای رسیدن به اهداف کسب‌وکار و مراحلی که باید بگذرانید، برنامه‌ریزی کنید؛
  • کارایی و بازدهی کسب‌وکار را افزایش دهید (با تخصیص منابع در جای درست، نشان‌دادن اهداف و فعالیت‌ها به اعضای تیم و… )؛
  • نقاط قوت‌ و ضعف کسب‌وکارتان را بشناسید و در جهت تقویت و بهبود آن‌ها حرکت کنید؛
  • با تمرکز روی نقاط قوت، آن‌ها را به مزیت رقابتی‌ خود تبدیل کنید و در چشم مشتریان خاص و منحصربه‌فرد باشید؛
  • و از همه مهم‌تر، فرمان کارها را در دست خودتان بگیرید! با استراتژی، بر فرایندها و فعالیت‌هایی که برای رسیدن به هدف انجام می‌شود، کنترل بهتری دارید.

 

 

تولید آفرینان ازائه دهنده خدمات تولید بدون کارخانه 

 

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید